Projecten

Roots

8-koppige folkband van muzikanten met een verschillende muzikale roots (folk, jazz, klassiek). De poort naar de folk voor het brede publiek. Muzikale thuisbasis voor Jan. Eigen nummers vinden hier hun plaats op de albums 'Point Blue' en 'Rewind'. In 2020 was er het programma 'Over Muren' en de samenwerking met Eva De Roovere.

Klik op de site voor een eerste impressie en verken ook concepten als 'Bal Sjanté', 'Roots Academy' en 'livingconcerts'.

> Link naar Roots website

default

MISST

MISST: vier misses en één mister.

Zomer 2017 werd dit ensemble geselecteerd als Vlaamse afvaardiging om te spelen op het internationale Buskerfestival in Ferrara (Italië). Het werd de vliegende start van het MISST – avontuur.

Dit vijftal brengt folksongs uit de vier windstreken en in verschillende talen. Vaak halen ze ietwat vergeten liedjes uit de mist, vijfstemmig en a capella.

MISST lanceerde in juni 2021 een eerste full album: MISST.eu. Een reis door de kloven van Europese regio's op zoek naar het muzikale DNA van het oude continent. Voor dit project wordt de groep versterkt met twee gastmuzikanten. Alle info op de site van MISST.

>website MISST

 

 

XXL2music
500x9999-nc-160994838_2187785524690322_5987026482233800993_n
IMG-20180912-WA0007

XXL2MUSIC

Smalle liedjes voor een XXL-publiek!

Orkest op stelten

The XXl one staat garant voor originele steltenloopacts. Jan en Brecht voegen er de juiste muziekjes aan toe en creëren een wandelend mini - orkestje. Muzikale animatie op hoog niveau. 😉

XXL - tandem

Met de XXL – tandem bestrijken Jan en Brecht een groter gebied en loopt de muzikale animatie van uw event op wieltjes. We cruisen doorheen de straten van uw stad of dorp. Dankzij de retro-luidspreker hoort u ons van ver naderen. Zelfs de meest fanatieke huisvrouw laat haar strijk staan en zingt vrolijk mee door het vensterraam.

Karaoke-bar op de fiets, voorzien van live gezang en pittige commentaar!

Met Brecht Martens en Jan Van Rossem

>website The XXL one - Brecht Martens

_MG_5799 copy

Duo Elly Aerden en Jan Van Rossem

REGEN EN VUUR

Songs uit de seventies, veelal van Amerikaanse singer-songwriters zoals James Taylor, Jackson Brown, Paul Simon, …

Zorgvuldig uitgekozen door Jan Van Rossen en Elly Aerden en nog zorgvuldiger hertaald naar het Nederlands door Peter Hoefman.

‘Regen en vuur’ is een programma dat het liefhebben in al zijn passionele vurigheid bezingt, maar ook de tranen van ontgoocheling, eenzaamheid en het elkaar moeten loslaten niet schuwt.

Een man en een vrouw, zelf al door regen en vuur gegaan.

Twee stemmen, smaakvolle harmonieën, gitaar, piano en bas.

 

Elly Aerden: zang, piano, bas

Jan Van Rossem: zang, gitaar

>website Elly Aerden

Momenteel wordt dit liedjesprogramma getransformeerd naar een heuse muziektheatervoorstelling. Met tekst en regie van niemand minder dan Peter De Graef! Première in januari 2024!

website Peter De Graef

boekingskantoor Koortzz

Déja Vu - EMJ

Elly Aerden, Maarten Decombel, Jan Van Rossem

Déjà Vu - CSN hertaald

‘Déjà Vu - CSN hertaald' is een samenwerking tussen 3 muzikanten uit de folk- en wereldmuziek en 1 vertaler (Peter Hoefman).

We brengen de nummers van deze iconische groep opnieuw tot leven in het Nederlands. Met ons eigen stemgeluid en arrangementen kleuren we ze anders in. Voor de liefhebber zeker een verrassende wending aan het zo vertrouwde repertoire en geluid. Voor het publiek dat CSN(Y) niet kent, klinkt het als gloednieuwe muziek.

Dit programma speelt in de zomer en het najaar van 2024. Check de agenda!

 

Elly Aerden: zang, bas

Maarten Decombel: zang, gitaar, mandoline

Jan Van Rossem: zang, gitaar

website Elly Aerden

website Maarten Decombel

boekingskantoor Kras Artists