Projecten

Roots

8-koppige folkband van muzikanten met een verschillende muzikale roots (folk, jazz, klassiek). De poort naar de folk voor het brede publiek. Muzikale thuisbasis voor Jan. Eigen nummers vinden hier hun plaats op de albums “Point Blue” en “Rewind”. Klik op de site voor een eerste impressie en verken ook concepten als "Bal Sjanté", “Roots Academy” en “acoustic/livingconcerts”.

> Link naar Roots website

> Boekingskantoor Koen Garriau

roots de roovere

Roots vs. De Roovere

Roots vs. De Roovere wordt een verleidingsdans tussen de pop en de folk. Ieder vertelt z’n eigen verhaal, maar waar het kan verrijken ze en kleuren ze elkaars muziek.  

Roots en Eva De Roovere gluren bij de buren en kijken over het muurtje tussen de hokjes van hun muziek. Liedjes uit beide repertoires blijken mooi aan elkaar gekoppeld te kunnen worden. De verleidingsdans wordt zo bij momenten een paringsdans waaruit nieuwe teksten en melodiën ontstaan. Met de single “Over muren”, gelanceerd in de zomer van 2020, geeft deze bende al wat inkijk in de kruisbestuiving die voortvloeit uit de samenwerking. 

> Link naar Roots website

> Boekingskantoor Koen Garriau

default

MISST

MISST: vier misses en één mister.

Zomer 2017 werd dit ensemble geselecteerd als Vlaamse afvaardiging om te spelen op het internationale Buskerfestival in Ferrara (Italië). Het werd de vliegende start van het MissT – avontuur.

Dit vijftal brengt folksongs uit de vier windstreken en in verschillende talen. Vaak halen ze ietwat vergeten liedjes uit de mist, vijfstemmig en a capella.

MISST lanceerde in juni 2021 een eerst full album: MISST.eu. Een reis door de kloven van Europese regio's op zoek naar het muzikale DNA van het oude continent. Voor dit project wordt de groep versterkt met twee gastmuzikanten. Alle info op de site van MISST.

 

 

XXL2music
500x9999-nc-160994838_2187785524690322_5987026482233800993_n
IMG-20180912-WA0007

XXL2MUSIC

Smalle liedjes voor een XXL-publiek!

Orkest op stelten

The XXl one staat garant voor originele steltenloopacts. Jan en Brecht voegen er de juiste muziekjes aan toe en creëren een wandelend mini - orkestje. Muzikale animatie op hoog niveau. 😉

XXL - tandem

Met de XXL – tandem bestrijken Jan en Brecht een groter gebied en loopt de muzikale animatie van uw event op wieltjes. We cruisen doorheen de straten van uw stad of dorp. Dankzij de retro-luidspreker hoort u ons van ver naderen. Zelfs de meest fanatieke huisvrouw laat haar strijk staan en zingt vrolijk mee door het vensterraam.

Karaoke-bar op de fiets, voorzien van live gezang en pittige commentaar!

Met Brecht Martens en Jan Van Rossem

> Boekingskantoor Huis Alma

promofoto Studio Trad

Duo Elly Aerden en Jan Van Rossem

REGEN EN VUUR

Songs uit de seventies, veelal van Amerikaanse singer-songwriters zoals James Taylor, Jackson Brown, Paul Simon, …

Zorgvuldig uitgekozen door Jan Van Rossen en Elly Aerden en nog zorgvuldiger hertaald naar het Nederlands door Peter Hoefman.

‘Regen en vuur’ is een programma dat het liefhebben in al zijn passionele vurigheid bezingt, maar ook de tranen van ontgoocheling, eenzaamheid en het elkaar moeten loslaten niet schuwt.

Een man en een vrouw, zelf al door regen en vuur gegaan.

Twee stemmen, smaakvolle harmonieën, gitaar, piano en bas.

 

Elly Aerden: zang, piano, bas

Jan Van Rossem: zang, gitaar

> website Elly Aerden