Projecten

Roots

8-koppige folkband van muzikanten met een verschillende muzikale roots (folk, jazz, klassiek). De poort naar de folk voor het brede publiek. Muzikale thuisbasis voor Jan. Eigen nummers vinden hier hun plaats op de albums “Point Blue” en “Rewind”. Klik op de site voor een eerste impressie en verken ook concepten als "Bal Sjanté", “Roots Academy” en “acoustic/livingconcerts”.

> Link naar Roots website

> Boekingskantoor Koen Garriau

roots de roovere

Roots vs. De Roovere

Roots vs. De Roovere wordt een verleidingsdans tussen de pop en de folk. Ieder vertelt z’n eigen verhaal, maar waar het kan verrijken ze en kleuren ze elkaars muziek.  

Roots en De Roovere gluren bij de buren en kijken over het muurtje tussen de hokjes van hun muziek. Liedjes uit beide repertoires blijken mooi aan elkaar gekoppeld te kunnen worden. De verleidingsdans wordt zo bij momenten een paringsdans waaruit nieuwe teksten en melodiën ontstaan. Met de single “Over muren”, gelanceerd in aanloop naar de zomer van 2020, geeft deze bende al wat inkijk in de kruisbestuiving die voortvloeit uit de samenwerking. 

> Link naar Roots website

> Boekingskantoor Koen Garriau

Misst

MissT

MissT: vier misses en één mister.

Zomer 2017 werd dit ensemble geselecteerd als Vlaamse afvaardiging om te spelen op het internationale Buskerfestival in Ferrara (Italië). Het werd de vliegende start van het MissT – avontuur.

Dit vijftal brengt folksongs uit de vier windstreken en in verschillende talen. Vaak halen ze ietwat vergeten liedjes uit de mist, vijfstemmig en a capella.

Hun klankkleur kan je het best vergelijken met een goede fles brut nature: prikkelend, eerlijk, naturel. Intussen Is de groep gerijpt tot een kwaliteitsensemble dat met veel enthousiasme en finesse een heel divers programma brengt.

> Facebookpagina MissT

MissT.EU

MissT.EU is een MissT-ige reis langs de vele Europese regio’s. Het oude continent wordt vocaal (5-stemmig) belicht. Een verfrissend muzikaal programma met de schijnwerpers op de culturele diversiteit van Europa.

Een reis die ook vragen opwerp: waarom schermt ieder met zijn canon, zijn zogenaamde eigenheid? Waarom trekt men zich terug achter de vlag van de eigen regio? Waarom navelstaren naar een kort verleden? België bestaat zelfs maar sinds 1830!

MissT brengt ook een album uit van hun MissT.EU – programma. Release-datum: maart 2020.

> Boekingskantoor Koortzz

XXL2music
IMG-20180912-WA0007

XXL2MUSIC

Smalle liedjes voor een XXL-publiek!

The XXl one staat garant voor originele steltenloopacts. Jan en Brecht voegen er de juiste muziekjes aan toe en creëren een wandelend mini - orkestje. Muzikale animatie op hoog niveau. 😉

> Boekingskantoor Huis Alma

IMG-20181217-WA0050

"Aerde aan Jan!"

Dromerige duetten door Elly Aerden en Jan Van Rossem

 

Duetten is een kunst apart. Het zijn gedachten die samenvloeien, muzikale dialogen en blind op elkaar inspelen, alsof de ander een verlengde is van jezelf. En je daarin even verliezen.

Eender welk moment is goed om de tijd te stoppen. Of het nu in intieme setting is of op een druk bijgewoonde receptie met veel blabla. Elly en Jan nemen je mee naar een andere ruimte…

Twee stemmen die klinken als één. Een twee-eenheid die je even meevoert naar de alleenheid. Alleen jij en je gedachten, of alleen jij. Het geruis rond je weggefilterd met een waaiertje aan ballades uit folk, kleinkunst, chanson… en zelfs Italiaanse "popera"!

 

Elly Aerden: zang en piano

Jan Van Rossem: zang en gitaar

> website Elly Aerden

13245363_608936455949417_1783620627644100339_n

Vieringen

Een romantische huwelijksviering, een serene en stijlvolle uitvaart. In de kerk of op een andere locatie? 

We gaan even aan tafel zitten en bekijken samen wat er mogelijk is. Ik bekijk welke evt. extra muzikanten er nodig en beschikbaar zijn op uw gelegenheid en voor de rest hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Alles wordt netjes verder voor u geregeld, zoals we dat al 20 jaar gewoon zijn.